Meny:

Vad nytt?

15 augusti 2016
Jag börjar min anställning som forskningskommunikatör och säger därför hej så länge till frilansandet.

Mer info...

8 oktober 2013
Jag är numera medlem i Redakta Reportage, en väletablerad frilansgrupp som sitter mitt i Linköping. Mina nya kollegor är en skön blandning av journalister, fotografer och layoutare.

Mer info...

 
Köp:

I Sparvens klor

Romanen I Sparvens klor finns ännu inte att köpa.

Stein on Writing - Sol Stein

Stein vet vad han talar om. Han har själv skrivit flera romaner och dessutom varit redaktör för flera bästsäljare. Här delar han med sig av sin kunskap på ett lättläst, inspirerande och uttömmande sätt.

Uppdelat på 33 kapitel går han genom allt från författarens verklighet på 2000-talet (och de krav som ställs på böcker när läsarna är vana vid det höga tempot från tv och filmer), karaktärsteckning, hur man bygger upp spänning, hemligheterna bakom bra dialog, berättarperspektiv, ett särskilt kapitel om kärleksscener (ack, så svåra de kan vara att få till), hur man kommer på bra titlar och en teknik för ombearbetning av det första utkastet. Och mycket mer... Det är helt enkelt näst intill heltäckande, och en god hjälp för både nybörjaren och den som har hållit på ett tag. Boken tar även upp en del om författandet av facktexter. Det här är en bok jag gärna rekommenderar.

ill_2Stein on Writing - A master editor of some of the most successful writers of our century shares his craft techniques and strategies, Sol Stein, Saint Martin´s Griffin, ISBN 0-312-25421-0, 308 sidor

 

Om du har läst boken och vill skriva en egen recension, använd formuläret nedan.

 

Kommentarer

Inga kommentarer än
*Namn:
Email:
meddela mig om nya kommentarer på denna sida
göm min email
*Text: