Meny:

Vad nytt?

15 augusti 2016
Jag börjar min anställning som forskningskommunikatör och säger därför hej så länge till frilansandet.

Mer info...

8 oktober 2013
Jag är numera medlem i Redakta Reportage, en väletablerad frilansgrupp som sitter mitt i Linköping. Mina nya kollegor är en skön blandning av journalister, fotografer och layoutare.

Mer info...

 
Köp:

I Sparvens klor

Romanen I Sparvens klor finns ännu inte att köpa.

Att skriva romaner och noveller - Lars Åke Augustsson

Det här var en av de allra första böckerna som jag slukade när jag inledde mina försök att skriva skönlitterärt i tonåren.

Den passar bra för den som nyligen börjat skriva. Möjligen lämpar den sig bättre för läsare i Augustssons egen ålder och för dem som vill skriva litterära texter utan att känna sig styrd av för många råd och regler. Han tar upp grundläggande element som bra miljö- och personskildringar, balans i texten och hur man undviker klichéer.

Bokens främsta styrka är nog intervjuerna med kända författare som Kerstin Ekman och PC Jersild, samt det faktum att boken är skriven på svenska, vilket underlättar för många. Den behandlar den svenska litterära marknaden och dess förutsättningar (mitt exemplar är dock gammalt vid det här laget och känns inaktuellt på den punkten).

Att skriva romaner och noveller, Lars Åke Augustsson, Ordfronts förlag, ISBN 91-7324-540-2

 

Jag vill hemskt gärna höra vad du tycker om Att skriva romaner och noveller av Lars Åke Gustafsson. Använd formuläret här under för att skriva ditt omdöme om boken.

Kommentarer

Inga kommentarer än
*Namn:
Email:
meddela mig om nya kommentarer på denna sida
göm min email
*Text: