Kokoro skribent

Meny:

Vad nytt?

15 augusti 2016
Jag börjar min anställning som forskningskommunikatör och säger därför hej så länge till frilansandet.

Mer info...

8 oktober 2013
Jag är numera medlem i Redakta Reportage, en väletablerad frilansgrupp som sitter mitt i Linköping. Mina nya kollegor är en skön blandning av journalister, fotografer och layoutare.

Mer info...

 
Köp:

I Sparvens klor

Romanen I Sparvens klor finns ännu inte att köpa.

 

ill title Köp romanen

 

Bläddra i boken

"De som flög för nära solen" är en historisk roman som utspelar sig bland samurajer, glädjeflickor och shinobi i 1700-talets Japan. Vill du kolla lite i boken innan du bestämmer dig? Här kan du läsa de nio första sidorna i det inledande kapitlet och få en känsla av hur boken ser ut. Via Lulu kan du köpa boken som e-bok.

 

Fakta och priser

"De som flög för nära solen" finns i två versioner: pocket (11 x 17,5 cm, 378 sidor) för 130 kronor, samt inbunden med hård pärm och löstagbart pappersomslag (16 x 23,5 cm, 319 sidor) för 230 kronor. Portot ingår i priset.

Om du vill köpa ett pappersexemplar av boken, som du kan ha på nattduksbordet och inte behöver en läsplatta för att läsa, är det snabbaste och enklaste att köpa boken direkt av mig. Skicka ett mail till karin@kokoroskribent.se med texten "Köpa bok" i ämnesraden. Uppge om du vill köpa en pocket eller en inbunden bok. Jag skickar information om vilket konto du kan sätta in pengarna på och när jag har fått dina adressuppgifter lägger jag boken på postlådan. Boken skickas som Ekonomibrev.

 

Några kommentarer från läsare:

"Sörjer att jag läst ut denna underbara berättelse och inte har den framför mig!" - M.F.

"Vilken stark berättelse med dallrande närvaro och omsorgsfulla karaktärsteckningar." - M.P.

"Din roman är helt fantastisk och jag önskar så att jag hade den i bokform liggande bredvid mig på nattduksbordet!" - A.T.

"Efter två kapitel var jag helt fast och var bara tvungen att läsa vidare. Spännande handling och så bra skriven." - J.A.

"Tack för underbar läsupplevelse. Helt fantastiskt spännande och givande! Jag hoppas på en fortsättning!" - Y.P.

 

Baksidestext

"Broderns svärd stannade en fingerbredd från Izurus hals. Duellen var över. De blev stående alldeles stilla en kort stund, som två statyer huggna ur sten, och drog häftigt efter andan. Izuru lät sitt svärd sjunka till golvet. Han kände hur Kazushige försiktigt men triumferande lät bambusvärdets egg nudda vid huden på hans hals. Broderns ögon glittrade."

Izuru är en disciplinerad ung samuraj, som vigt sitt liv åt att följa samurajernas hederskodex. Problemen börjar när han låter sig övertalas att besöka stadens glädjekvarter, i ett försök att hjälpa sin äldre bror Kazushige ur en knipa.

Shebe är på många sätt Izurus motsats - passionerad, orädd och fylld av förakt mot alla samurajer. När hans styvmor slänger ut honom på gatan söker han sig till nöjeskvarteren, där han blir hittad eav shinobi, en grupp lejda lönnmördare, spioner och inbrottstjuvar, som erbjuder honom en plats i deras gemenskap. Samtidigt kommer den unga Noriko in i Shebes liv. Till en början är det lätt för dem att bortse från att hon redan är trolovad med en annan man.

"De som flög för nära solen" är en roman om 1700-talets Japan. Den målar upp en värld där lojalitet ställs mot individens fria vilja, oavsett rang och samhällsklass. Skönhet och harmoni står i kontrast mot våld, grymhet och oförsonlig hämndlystnad. Huvudpersonernas liv balanserar mellan passionerad kärlek, svartsjuka och våldsamma maktkamper som hotar att ödelägga deras liv.