Meny:

Vad nytt?

15 augusti 2016
Jag börjar min anställning som forskningskommunikatör och säger därför hej så länge till frilansandet.

Mer info...

8 oktober 2013
Jag är numera medlem i Redakta Reportage, en väletablerad frilansgrupp som sitter mitt i Linköping. Mina nya kollegor är en skön blandning av journalister, fotografer och layoutare.

Mer info...

 
Köp:

I Sparvens klor

Romanen I Sparvens klor finns ännu inte att köpa.

Att skriva - Stephen King

Tycka vad man vill om Kings böcker, men sälja böcker kan han. Och vem vill inte veta hur en bästsäljande författare som King gör? Vilka är hemligheterna bakom hans framgångar?

"Att skriva" ger en god inblick i Kings författarliv. Det är skrivet med en stor portion självdistans och humor, vilket gör boken lättläst och enkel att ta till sig. Den är indelad i tre delar: en självbiografisk del om den något krokiga vägen till Kings författarskap, vilket följs av en genomgång av författarens "verktygslåda". Här ges flera exempel på redigering av text från Kings egna böcker, en genomgång av grammatikens grundregler (väldigt grundläggande), en förklaring av varför man ska undvika passiva verb, vikten av att stryka alla onödiga ord, styckeindelningens betydelse och mer därtill.

Boken avslutas med en beskrivning av Kings arbetssätt, med många intressanta exempel på hur hans egna böcker blivit till och hur han har fått inspirationen till dem. Själv hade jag mest utbyte av den här sista delen och den första. Allra sist finns en litteraturlista med tips på böcker som har berikat King på olika sätt, så om man vill skriva som Stephen King kanske man kan börja med att beta av den här samlingen böcker.

Det bästa med "Att skriva" är att den är fylld av massor av tydliga exempel. Inget är tillkrånglat eller högtravande. Nackdelen med bokens upplägg är att det inte går att slå upp specifika saker i den, utan allt är inbakat i texten.

ill_2Att skriva, Stephen King, Bra Böcker, ISBN 10: 91-7002-571-1; ISBN 13: 978-91-7002-571-6, 256 sidor (år 2017 gavs en nyöversättning ut på svenska. Jag vet inte om innehållet i den skiljer sig från denna utgåva).

 

Jag vill hemskt grna hra vad du tycker om Att skriva av Stephen King. Anvnd formulret hr under fr att skriva ditt omdme om boken.

Kommentarer

Inga kommentarer än
*Namn:
Email:
meddela mig om nya kommentarer på denna sida
göm min email
*Text: