Meny:

Vad nytt?

15 augusti 2016
Jag börjar min anställning som forskningskommunikatör och säger därför hej så länge till frilansandet.

Mer info...

8 oktober 2013
Jag är numera medlem i Redakta Reportage, en väletablerad frilansgrupp som sitter mitt i Linköping. Mina nya kollegor är en skön blandning av journalister, fotografer och layoutare.

Mer info...

 
Köp:

I Sparvens klor

Romanen I Sparvens klor finns ännu inte att köpa.

How to write a damn good novel II - James N Frey

Man skulle ju kunna misstänka att en uppföljare till Frey´s succé (How to write a damn good novel I) skulle riskera att bli en blek upprepning av tidigare råd. Icke så. Frey fördjupar sina resonemang på flera viktiga punkter och fortsätter att inspirera och guida den blivande författaren, allt i sin karaktäristiskt humoristiska ton. Han behandlar ämnen som hur man drar in läsaren i den "fiktiva drömmen", hur man skapar trovärdiga karaktärer, ännu mer om premissen (två kapitel t o m), att hitta sin egen röst, författarens kontrakt med läsaren och inte minst en beskrivning av det som han kallar de "de sju dödliga misstagen" och hur man undviker dem.

Boken är i mitt tycke ett mycket bra komplement till ettan, och ger en hel del att tänka på för den som kanske tyckte att dess föregångare var lite för basal (eller den som tog till sig allt i den första boken och nu är redo att bygga på den kunskapen). Detta är en bok som jag gärna återvänder till och vars råd jag strävar efter att tillämpa.

ill_2 

Använd formuläret nedan om du vill ge ett eget omdöme om boken.

Kommentarer

Inga kommentarer än
*Namn:
Email:
meddela mig om nya kommentarer på denna sida
göm min email
*Text: