Meny:

Vad nytt?

15 augusti 2016
Jag börjar min anställning som forskningskommunikatör och säger därför hej så länge till frilansandet.

Mer info...

8 oktober 2013
Jag är numera medlem i Redakta Reportage, en väletablerad frilansgrupp som sitter mitt i Linköping. Mina nya kollegor är en skön blandning av journalister, fotografer och layoutare.

Mer info...

 
Köp:

I Sparvens klor

Romanen I Sparvens klor finns ännu inte att köpa.

How to write a damn good novel I - James N Frey

Titulerar sig "a step-by-step no nonsense guide to dramatic storytelling", ett påstående som boken lever upp bra till. Frey skriver på ett tydligt sätt med glimten i ögat och han ger många goda, användbara råd på vägen. Ämnen som behandlas är t ex hur man skapar minnesvärda karaktärer (eller Homo Fictus, som Frey kallar dem), uppbyggnaden av konflikt, nödvändigheten av att ha en premiss (och vad det är för något), hjälp med att välja berättarperspektiv, hur man vässar sin dialog och sist men inte minst ett kapitel som är som en uppmuntrande klapp på axeln för alla oss som kämpar för att uppnå våra författardrömmar.

Boken lämpar sig mycket bra för den som vill ha handfast och inspirerande hjälp med att komma igång med sitt skrivprojekt. Som titeln antyder vänder den sig främst till dem som strävar efter "dramatic storytelling", och inte så mycket till experimentell prosa eller memoarer. Jag tyckt så mycket om boken att jag genast köpte uppföljaren också (How to write a damn good novel II - advanced techniques for dramatic storytelling).

ill_2How to write a damn good novel - a step-by-step no nonsense guide to dramatic storytelling, James N Frey, Saint Martin´s Press, ISBN0-312-01044-3, 174 sidor

 

Använd formuläret nedan om du vill ge ett eget omdöme om boken.

Kommentarer

Inga kommentarer än
*Namn:
Email:
meddela mig om nya kommentarer på denna sida
göm min email
*Text: