Meny:

Vad nytt?

15 augusti 2016
Jag börjar min anställning som forskningskommunikatör och säger därför hej så länge till frilansandet.

Mer info...

8 oktober 2013
Jag är numera medlem i Redakta Reportage, en väletablerad frilansgrupp som sitter mitt i Linköping. Mina nya kollegor är en skön blandning av journalister, fotografer och layoutare.

Mer info...

 
Köp:

I Sparvens klor

Romanen I Sparvens klor finns ännu inte att köpa.

 

Författande

Har du läst böcker som fört dig bort till andra tider, andra platser, där du engagerat dig i människor som du aldrig träffat? I så fall förstår du vilken läsupplevelse jag längtar efter när jag öppnar en ny bok. Och när jag skriver själv.

Historiska romaner kan givetvis uppfylla det kriteriet, om de är välskrivna. Sci-fi, fantasy och dystopier likaså. För mig är det viktiga att berättelsen leder mig bort till något nytt, en okänd värld. Vardag och realism har jag tillräckligt av i livet ändå.

Som läsare rör jag mig mellan genrerna ovan, men när jag skriver håller jag mig till berättelser i historisk miljö. Japan, närmare bestämt. Det är ett land vars historia, kultur och populärkultur har fascinerat mig sedan jag var i tioårsåldern. Och det som intresserar mig, det fantiserar jag ihop berättelser om. Sådan har jag alltid varit, och sådan kommer jag nog alltid att förbli...

Det som känns meningsfullt vill en förstås bli bättre på. Jag har samlat på mig en hel del böcker om skrivandeprocessen , som jag recenserar här.

Jag har också skrivit recensioner av romaner, som jag har läst. Kanske finns din blivande favoritbok här?

Karin